världens längsta inlägg ?

    Inlägget skrivet: 2008-12-09 kl: 16:32:50
Och på tal om Thailand-resan..
En del av er undrar och en del av er vet redan.
Men det är iallafall så att vår resa till Thailand är inställd! Vi skulle ha åkt nu på måndag den 15 december och firat jul där, men nu har vi iallafall valt att avboka det.
Det beror framförallt på två saker: Dels för att där har varit en massa oroligheter i landet den senaste tiden och det känns jäkligt osäker att åka dit.
Den andra (och den största) orsaken är att min älskade mamma har haft en hjärtinfarkt under hösten. Ända sen i augusti har hon haft ont i sitt hjärta och ofta klagat på att det är smärtsamt. Så hon har varit hos olika läkare och blivit kallad till en mängd olika undersökningar och tester, bland annat olika typer av EKG där man har sett en viss förändring på hennes hjärta. Och sen har hon blivit vidareskickad till ännu fler undersökningar, men dem har inte riktigt kunna säga bestämt vad det har varit. Men förra veckan kom svaren på proverna och det visade sig då att mamma har haft en hjärtinfarkt utan att veta om det. Så alltså, dessa smärtor i hjärtat har varit en hjärtinfarkt och det har även påverkat hjärtmuskeln som nu har kommit i kläm och det är det som gör ont hela tiden. Som sagt, mamma fick provsvaren förra veckan och då blev det genast ett frågetecken kring resan och vi har diskuterat fram och tillbaka. Mamma sa redan från början att hon inte längre ville åka och jag förstår henne till 100%. Jag själv blev ganska lättad, eftersom jag inte alls har varit sugen på att åka till Thailand redan från början. Så för mig blev det bara en klump i magen som försvann, samtidigt som man är orolig för mamma. Vi har pratat mycket om det tillsammans och mamma som redan är en väldigt orolig människa av sig vill inte åka ner till Thailand och känna sig ännu mer orolig där. Och har man en gång haft en  hjärtinfarkt så finns ju alltid risken där att få nya och mamma sa själv att hon aldrig hade förlåtit sig själv om vi hade åkt iväg och det hade hänt något där nere.
Jag har gråtit många tårar över detta men samtidigt känns det som en lättnad. En lättnad att få veta vad det var som fel, men sen blir man även orolig eftersom det är väldigt tidigt att få en hjärtinfarkt när man nästan precis har fyllt 40. Vad som händer nu vet jag inte riktigt. Mamma ska iallafall få tid hos en riktig hjärtspecialist och sen får man ju bara hoppas på det bäst att allt blir bra.
Det känns som allting är lite upp och ner just nu och mina känslor svämmar över ibland. Det känns jobbigt att inte veta vad som händer i framtiden, men just nu känns det bäst att bara stanna hemma och ha en lugn jul tillsammans. Även om min syster jättegärna vill åka, så hoppas jag verkligen på att hela familjen stannar hemma. Thailand kan vänta. Vi känner verkligen inget jättebehov av att åka dit. Vi har varit där två gånger innan och det kommer liksom fler tillfällen att åka dit. Så allting kommer förhoppningsvis att lösa sig.
Och mamma har fått ett läkarintyg och då får vi pengarna tillbaka och försäkringsbolag fixar resten. Så det känns så skönt att vi kan stanna hemma utan att känna skuldkänslor för att vi inte åkte dit och utnyttjade pengarna.
Och pengar är verkligen inte allt i denna situationen, utan här går faktiskt hälsan före. Och jag tycker det är jättevikigt!
Så, nu har jag iallafall försökt förklara hur allt ligger till.. En del bryr sig och en del gör det inte, men det kändes ändå bäst att försöka förklara för er som verkligen bryr er. Och nu behöver ingen undra över varför jag är hemma över jul när jag egentligen skulle befinna mig i värmen i Thailand. Min familj går faktiskt före och jag älskar dem jättemycket! <3
Orkar inte skriva mer nu.. Tror att det räcker faktiskt. Jag har sagt det jag ville och nu får var och en tycka vad dom vill.
Jag är iallafall jätteglad att vi stannar hemma och det känns verkligen som den bästa lösningen just nu. Både för mammas bästa, men även för oss andra.
Det var nog allt..


Kommentarer
Postat av: Joanna

Usch, jättetrist men det viktigaste är ju att din mamma mår bra ! Hoppas hon mår bättre snart ! :) <3

2008-12-09 @ 20:21:39
URL: http://joannanisula.blogg.se/
Postat av: Joanna

Ja verkligen & betydligt varmare än -30 grader haha :/ Ingen fara, vet själv hur jobbigt det är att gå och tänka på sånt dagarna i ända, så vill du prata så finns jag här ! <3

2008-12-09 @ 22:33:52
URL: http://joannanisula.blogg.se/
Postat av: amanda

Tråkigt med din mamma. Min mamma hade hjärtinfarkt för 2 år sen. Förstår hur du känner. Kram amanda

2008-12-10 @ 13:56:45
URL: http://amandaheurlin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback